Dostupni linkovi

BEOGRAD


Odlazeći ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije Zoran Lončar izjavio je da iznošenje predloga za rešavanje statusa Kosova pre formiranja nove vlade predstavlja grubo kršenje evropskih standarada.
"Marti Ahtisari nije našao za shodno već više od pola godine da razgovara sa Beogradom o budućem uredjenju Kosova i sada se setio da je to pravi trenutak nekoliko dana posle izbora i dok još nije formirana vlada", rekao je Lončar.
Iz nekih krugova medjunarodne zajednice je, prema Lončarevim rečima, vršen snažan pritisak da Vojislav Koštunica primi Ahtisarija, ali je to "zaludan posao".
Koštunica je pre neki dan izjavio da se neće sresti sa Ahtisarijem tokom njegove poste Beogradu 2. februara tokom koje će prezentirati svoj plan za status Kosova. Koštunica je istakao da je razgovor o tom pitanju posao nove Vlade.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG