Dostupni linkovi

KARAKAS


Americki ambasador u Venecueli Vilijem Braunfild (Wiliam Brownfield) izjavio je da ce pokusati da popravi odnose sa vlastima u Karakasu, ali da su "njegovi koferi spakovani za svaki slucaj", nakon pretnje predsednika zemlje domacina Huga Caveza da ce ga proterati ukoliko nastavi da se "mesa u unutrasnja pitanja".
Prijetnja je usledila nakon Braunfildove reakcije na najavu mjera nacionalizacije u naftnom sektoru da svaka vlada, pa i venecuelanska, nacionalizaciju mora sprovoditi na transparentan i legalan nacin, uz pravedne i brze kompenzacije pogodenim osobama.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG