Dostupni linkovi

DAVOS


Na marginama Svetskog ekonomskog foruma danas su se sastali predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abbas i ssefica izraelske diplomatije.
"Pokušali smo da utvrdimo način kako da se promovise proces koji ima dva temelja. S jedne strane, poltički bi odgovarao Palestincima, a s druge strane garantovao bi bezbednost Izraelu", kazala je Livni.

DAVOS
Bivši iranski predsednik Mohamed Hatami izjavio je novinarima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da veruje da se može postići dogovor izmedju medjunarodne zajednice i Irana da bi Teheran imao slobodan pristup civilnom korištenju nuklearne energije.
"Svet takođe treba garancije da Iran neće izraditi atomsku bombu. To je moguće postići kroz pregovore. Zato predlažem Iranu, EU, Medjunarodnoj Agenciji za atomsku energiju i Sjedinjeni državama da ne propuste šansu za pregovorima", kazao je Hatami.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG