Dostupni linkovi

VASINGTON


Predsednik SAD Dzordz Bus (George W. Bush) ovlastio je svoje trupe da preduzmu sve mere u cilju sprecava iranskih agenata koji deluju na teritoriji Iraka protiv civila ili snaga SAD. Bus je kazao da svaka operacija protiv iranskih agenata moze biti izvrsena samo u Iraku. Portparol Americkog Saveta za bezbednost Gordon Dzondrou (Johndroe) je rekao da Bela kuca stalno dobija informacije Iran snabdeva opremom ili obucava pobunjenike koji napadaju americke vojnike.
Senat SAD potvrdio je u petak izbor generala Dejvida Petreusa (David Petraeus) za novog komandanta multinacionalnih snaga u Iraku.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG