Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatski predsednik Stjepan Mesić odlucno je odbio u intervjuu tv mreži RAI 3 svaku mogućnost menjanja Osimskih sporazuma naglašavajući da - kada je reč o međunarodnim ugovorima koje su sklopile Italija i bivša Jugoslavija - otvorenih pitanja više nema, jer su rešena.
Italijanski i hrvatski mediji preneli su polovinom ovog meseca da je italijanski premijer Romano Prodi najavio da, u dogovoru sa Slovenijom i Hrvatskom, namerava da preinači Osimske sporazume kojima je rešeno pitanje naknade za nacionalizovanu imovinu italijanskim državljanima.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG