Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski Helsinški komitet pozvao je danas crnogorsku Vladu i parlament da ustanove Dan sećanja na holokaust, koji bi bio obeležavan 27. siječnja (januara).
“Učenje o holokaustu i drugim genocidima, uključujući i onaj o Srebrenici i drugim zločinima protiv čovečnosti mora biti uključeno u programe obrazovnog sistema na svim nivoima”, rekao je Franović.
Prema njegovim rečima, učenjem o holokaustu razviće se svest da se takvi zločini mogu ponovo desiti Jevrejima ili drugima, “da ih čine ljudi protiv ljudi, ne na isti, ali sličan način”.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG