Dostupni linkovi

SARAJEVO


Mirko Vraćević, optužen za krivično delo zločina protiv čovečnosti, izjasnio se danas pred Sudom BiH da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Vračevića, zvanog "Srbin", optužnica tereti da je od srpnja( jula) 1993. do ožujka(marta)1994. godine, kao pripadnik Bjelopoljske bojne Druge brigade Hrvatskog veća odbrane i u svojstvu stražara u logoru "Vojno", između ostalog, planirao, podstrekavao, te lično napadao civilno bošnjačko stanovništvo u opsstini Mostar.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG