Dostupni linkovi

BEČ


Specijalni izaslanik UN-a za Kosovo Martti Ahtisaari (Marti Ahtisari) predstavio je na sastanku sa predstavnicima Kontakt grupe svoj predlog konačnog rešenja statusa Kosova, koji, kako javljaju svetske agencije pozivajuci se na diplomatske izvore, predvidja neku vrstu "virtuelne nezavisnosti". Prema tim izvorima, Rusija traži odlaganje objavljivanja rešenja dok se u Srbiji ne formira nova vlada, prenosi Rojters.
Ostalih pet članica Kontakt grupe ( SAD,Britanija, Francuska, Italija i Nemačka) smatraju da nema razloga za odlaganje, javlja britanska agencija.
Sadržaj Ahtisarijevog predloga neće biti objavljen dok o njemu ne budu obavesteni srpska i albanska strana, 2. februara, u Beogradu i Prištini.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG