Dostupni linkovi

DAVOS


Bivši iranski predsjednik Mohammad Khatami izjavio je novinarima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu kako vjeruje da se može postići dogovor izmedju medjunarodne zajednice i Irana kako bi Teheran imao slobodan pristup civilnom korištenju nuklearne energije. "Svijet također treba garancije da Iran neće izraditi atomsku bombu. To je moguće postići kroz pregovore. Zato predlažem Iranu, EU , Medjunarodnoj Agenciji za atomsku energiju i Sjedinjeni državama da ne propuste šansu za dijalogom", kazao je Khatami.

WASHINGTON
Deseci tisuća mirovnih aktivista okupit će se u subotu u Washingtonu na antiratnom skupu koji bi mogao biti među najvećima od početka rata u Iraku 2003. godine, pišu američki mediji. Prosvjed je odgovor antiratnog pokreta u SAD-u na govor o stanju nacije predsjednika Georgea W. Busha i najavu slanja dodatanih 21.500 američkih vojnika u Irak.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG