Dostupni linkovi

Kosovo ne smije uticati na stabilnost


Ambasador Meklhejni istakao je da Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za Kosovo Marti Ahtisarija i rješenje za status Kosova koji će predložiti:

«Gospodin Dodik i ja potpuno smo se složili da je za Kosovo potrebno što prije naći rješnje.»

Kada je u pitanju rješavanje statusa Kosova, Vlada RS-a ima obaveze da obezbijedi potpunu stabilnost i normalan rad i funkcionisanje svih organa, istakao je premijer Dodik:

“Neće se dozvoliti nikakva destabilizacija koja bi bila uprena ka zaustavljanju uobičajenih poslova koje ovdje radimo. O rješenju Kosova će se odlučivati na nekom drugom mjestu. RS ima svojih obaveza, svoj put i ona mora da to poštuje.»

Razgovaralo se i o slobodi medija i problemima koji su nastali otkako je Vlada RS-a uskratila davati izjave Javnom TV servisu BiH. Na ovu temu premijer Dodik danas je razgovarao i sa višim zamjenikom visokog predstavnika Piterom Bas Bekerom, koji je izrazio zabrinutost međunarodne zajednice zbog stanja slobode medija u vezi sa događajima oko BHT1. Dodik je ocijenio da očekuje da će se pitanje odnosa Vlade RS-a prema BHT1 riješiti početkom iduće sedmice sa novim rukovodstvom ove medijske kuće.
  • 16x9 Image

    Erduan Katana

    U periodu od 1997. do 2000. godine radio za više bosanskohercegovačkih i inostranih medija. Od 2000. godine radi u dopisnišvu RSE u Banja Luci.

XS
SM
MD
LG