Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izraelski predsednik Moše Kacav danas je obavestio parlament da će uzeti odsustvo, odnosno privremeno povući sa dužnosti nakon najave tužilaštva da će podići optužnicu protiv njega za silovanje i druge prestupe, javljaju izraelski mediji.
Više izraelskih zvaničnika i članova parlamenta tražili su od Kacava da podnese ostavku zbog mogućnosti da protiv njega bude podignuta optužnica.
Kancelarija glavnog tužioca Menija Mazuza saopštila je u utorak da je prikupljeno dovoljno dokaza da se podupre optužba protiv Kacava za silovanje, uznemiravanje, zloupotrebu položaja i opstruiranje pravde.
Kacav (61), čiji mandat ističe krajem jula, negirao je optužbe. Po izraelskom zakonu predsednik uživa imunitet dok je na položaju i može mu se suditi tek kada podnese ostavku ili mu istekne mandat.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG