Dostupni linkovi

NJU DELHI


Ruski ministar odbrane Sergej Ivanov oštro je kritikovao nameru SAD da razmesti odbrambene raketne sisteme u Poljskoj i Češkoj republici.
"Rečeno nam je da je cilj ovog plana da se spreče eventualni raketni napadi Irana i Severne Koreje na SAD i njegove saveznike. Međutim, ni Teheran niti Pjongjang nemaju niti će moći da naprave rakete kojima bi mogli da gađaju ciljeve u Evropi, pa se postavlja pitanje protiv koga je zapravo uperen ovaj raketni sistem", kazao je ruski ministar odbrane Ivanov tokom posete Indiji. On je sa svojim domaćinama potpisao ugovor po kome će Indija proizvoditi motore za ruski borbeni avion Mig – 29 kao i o zajedničkoj proizvodnji transportnog aviona. Krajem ovog meseca Indiju će posetiti i ruski predsednik Vladimir Putin.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG