Dostupni linkovi

BRISEL


Premijer Srbije Vojislav Koštunica preneo je visokom izaslaniku EU za spoljnu politiku Havijeru Solani svoju nameru da udje u koalicionu vladu sa proevropskim demokratskim snagama koje su na izborima pokazale jasnu nameru da Srbiju pridruže Evropi.
Solana je danas novinarima u Briselu kazao da je juče posle podne razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Vojislavom Koštunicom.
Na pitanje da li to znači da je Koštinica potvrdio da neće ulaziti u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom, Solanini saradnici su istakli da je on dobio uveravanje svih demokratskih snaga u Srbiji da che formirati novu vladu.
Solana je potvrdio da će uskoro u sastavu evropske trojke posetiti Beograd.
Na nedeljnim izborima najviše glasova je osvojila Srpska radikalna stranka, ali partije demokratskog bloka imaju većinu u parlamentu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG