Dostupni linkovi

STRAZBUR


U Strazburu će danas biti nastavljeno zimsko zasijedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope. U ime parlamenta BIH sjednici prisustvuje privremena delegacija koju čine poslanici Predstavničkog doma Azra Hadžiahmetović, Milica Marković, Borjana Krišto i Martin Raguž. Za danas je najavljeno i izlaganje Azre Hadžiahmetović. Očekuje se da će parlamentarna skupština Vijeća Evrope razmatrati niz pitanja, među njima i vizne olakšice za Bosnu i Hercegovinu. U centru interesovanja je rješavanje statusa Kosova nakon izbora provedenih u Srbiji, te situacija na Zapadnom Balkanu.

MOSKVA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik koji se nalazi u Moskvi trebalo bi da parafira ugovor o prodaji rafinerije nafte u Bosanskom Brodu rafinerije ulja u Modriči i banjalučkog Petrola ruskoj kompaniji Zarubežnjev. Dodik se u Moskvi sastao i sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG