Dostupni linkovi

VARŠAVA


Antiraketni štit koji bi SAD gradile na teritoriju Češke i Poljske pojačat će obrambenu sposobnost Evrope od eventualnog nuklearnog napada, izjavio je pomoćnik državne tajnice Daniel Fried za poljski dnevnik "Rzeczpospolita". Fried je kazao da Rusija, koja je vrlo kritična prema ovom projektu, nema razloga za strahovanja.
Američki dužnosnik je dodao da je Washington prošli tjedan uputio konkretnu ponudu Warsawi i Pragu, te da bi pregovori mogli potrajati idućih nekoliko mjeseci.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG