Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorska policija vratila je sa graničnog prijelaza kod Rožaja Damira Mandića, koga je Viši sud u Podgorici krajem prosinca prošle godine oslobodio krivice za saučesništvo u ubojstvu direktora podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića.
Skupština Crne Gore na izvanrednoj sjednici 30. siječnja , trebala bi razmotriti prijedlog opozicione rezolucije o odgovornosti državnih organa, jer do sada još nije utvrdjeno tko je ubio novinara.
Duško Jovanović ubijen je u svibnju 2004. godine, ispred redakcije lista "Dan".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG