Dostupni linkovi

MOSKVA


Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik prenio je ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu stav da OHR treba, sa 1. julom, kao što je bilo i predviđeno, da okonča svoju misiju i transformira se u kancelariju Evropske unije.
Dodik je tokom razgovora u Moskvi s Lavrovom predočio da je, svojim radom, visoki predstavnik za BiH Kristijan Švarc-Šiling uspio da pokrene političke faktore u BiH da više sarađuju nego što je to bilo ranije, saopćeno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG