Dostupni linkovi

BRUSSELS


Evropski posrednik za proširenje Oli Rehn izjavio je da s nestrpljenjem očekuje susret s novim, "proevropskim vodjama" Srbije, i najavio da će u "predstojećim sedmicama" posjetiti Beograd s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeierom.
Na Press konferenciji u Brusselsu Olli Rehn je o šansama Srbije za pristup evropskim integracijama kazao
"Poznato je da puna saradnja s Haškim tribunalom neophodna za obnavljanje pregovora o stabilizaciji i pridruživanju. Ovog trenutka nema znakova da Srbija saradjuje.
Mi očekujemo da se nova vlada u Srbiji jasno opredijeli i preduzme konkretne korake prema punoj saradnji s Hagom, što će dovesti i do hvatanja i isporučivanja Ratka Mladića", kazao je Rehn u ponedjeljak u Brusselsu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG