Dostupni linkovi

BRUSSELS


NATO je danas saopštio da želi saradjivati s novom vladom Srbije i obećao da će mirovne snage alijanse nastaviti štititi srpsku manjinu na Kosovu. U saopštenju generalnog sekretara NATO Jaap deHoop Scheffer, piše da NATO s nestrpljenjem iščekuje formiranje nove vlade Srbije, posvećene daljim euroatlantskim integracijama.
"Alijansa će nastaviti saradjivati s novom vladom, kako bi naši odnosi bili produbljeni i putem programa Partnerstvo za mir", piše Scheffer.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG