Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Američka senatorka Hilari Klinton (Hillary Clinton), supruga bivšeg predsednika SAD, objavila je u subotu na svojoj internet stranici da će se kandidovati na predsedničkim izborima sledeće godine.
"Objavljujem danas da formiran predizborni predsednički odbor. Ja ne pokrećem samo kampanju mada počinjem razgovor sa vama – sa Amerikom. Jer nam je potrebno da budemo deo dijaloga, ako želimo da svi budemo deo rešenja – onda svako od nas treba da je deo tog rešenja. Razgovarajmo o tome kako da na pravi način okončamo rat u Iraku i da povratimo širom sveta poštovanje Amerike", rekla je senatorka Klinton.
Senator Barack Obama, Amerikanac afričkog porekla, najavio je u ponedeljak osnivanje odbora za ispitivanje podrške među biračima.
U nedelju bi, prema neslužbenim najavama, kandidaturu trebalo da najavi i guverener Novog Meksika Bil Ričardson (Bill Richardson).
Istraživanja javnog mnjenja ipak među ovom trojicom za sada još potencijalnih kandidata iz Demokratske stranke daju najveću prednost 59-ogodišnjoj senatorki Hilari Klinton koja bi, ako pobedi bila prva žena na čelu Sjedinjenih Američkih Država.
XS
SM
MD
LG