Dostupni linkovi

Uhapšena osumnjičena za ubistvo policajca


Vodnik Kosovske policijske službe Isa Morina, rodjen 1962. godine, iz Prizrena preminuo je od zadobijenih rana kada je na njega izvršen napad iz vatrenog oružja na putu Suva Reka – Mališevo. Morina nije bio na zadatku i bio je u svom privatnom vozilu.

Predstavnik Kosovske policijske službe Ranko Stanojević izjavio je da je za ovaj napad osumnjičena osoba ženskog pola te da je istraga o motivima u toku:

“Nakon preliminarne istrage izvršene od strane regionalne istražne jedinice u Prizrenu u saradnji sa jedinicom iz Prištine, uspeli su da identifikuju i uhapse glavnu osumnjičenu, rođenu 1982. godine. Konfiskovano je vozilo i oružje kao dokazni materijal zbog sumnje da su korišćeni u izvršenju dela. Po nalogu tužioca telo je prebačeno u mrtvacnicu, dok je vozilo žrtve uzeto kao dokaz. Istraga u vezi motiva je u toku.”

Ovo je drugo ubistvo kosovskog policajca u ovom mesecu. U blizini većinski srpskog sela Babin Most 3. januara ubijen je policajac Avni Kasumi.

Prema rečima Ranka Stanojevića, osumnjičenih za to ubistvo sada nema:

“Trenutno nemamo dodatnih informacija, mi radimo na tome i do sada smo uzeli mnogo izjava, ispitali mnogo svedoka, mogućih očevidaca, ali još uvek ništa istraga još uvek traje.”
XS
SM
MD
LG