Dostupni linkovi

ISLAMABAD


Pakistan je odbio optužbe iz Afganistana da lider Talibana Mullah Omer živi u Pakistanu i da ga štite pakistanke službe sigurnosti. Takve tvrdnje su neutemljene i vlada u Islamabadu nema saznanja o mogućem mjestu skrivanja lidera Talibana, izjavio je Aftab Khan Sherpao, ministar unutranjih poslav za agenciju AP. .

LILLE
Francuska je zaplijenila 356 kilograma heroina na putu za Veliku Britaniju preko trajektne luke Dunkirk u Kanalu La Manche. Pošiljka smeđeg heroina, procijenjena na deset milijuna eura ulične vrijednosti, i pronađena je u kamionu turskih registracijskih oznaka.
Prva i najveća količina heroina je zaplijenjena u 1972. godini, na vrhuncu trgovanja drogom putem mreže poznate pod nazivom "Francuska veza" i iznosila je 425 kilograma.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG