Dostupni linkovi

BRISEL


Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) Kristijan Švarc-Šiling (Christian Schwartz-Schilling) je objavio danas u Briselu da će na stav o budućnosti te funkcije uticati situacija u Bosni i Hercegovini, ali i u čitavoj regiji.

BAGDAD
U napadu na konvoj američkog Demokratskog instituta u Bagdadu poginula je američka državljanka koja je radila u Institutu, te jedan Hrvat i Mađar, koji su radili na osiguranju te američke organizacije. Među poginulima ima i iračkih državljana. Konvoj je napadnut kada je napuštao sjedište Islamske Partije, vodeće stranke Sunnita u Iraku.

MOSKVA
Rusija je snizila večeras mere bezbednosti koje je jutros bila povisila u čitavoj zemlji nakon što je od zapadnih obaveštajnih službi dobijena informacija o tome da neka teroristička grupa možda priprema napad na moskovski metro.
Policija sa dugim oružjem bila je čitavog dana raspoređena na velikim raskrsnicama, u sedištima državnih institucija i uz energetska postrojenja.
Uveče je saopšteno da nisu pronađeni nikakvi dokazi navoda dobijenih od stranih službi, i da su mere bezbednosti snižene.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG