Dostupni linkovi

SARAJEVO


Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH dvotrećinskom veinom potvrdio je Nikolu Špirića kao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Skupština je danas izabrala Beriza Belkića iz Stranke za BiH za predsjedavajućeg, a Milorada Živkovića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Niku Lozančića iz HDZ BiH-a za zamjenike predsjedavajućeg Zastupničkog doma.
Novi predsjedavajući državne vlade Nikola Špirić je u svom ekspozeu kazao da su sigurnost i stabilnost BiH i njenih entiteta, ekonomski razvoj i napredak, te integracije u EU i NATO, prioriteti djelovanja novog kabineta. Špirić očekuje da će do ponedjeljka dobiti imena kandidata za ministre i zamjenike ministara, kako bi do zadnjeg dana januara organizirali i prvo zasjedanje nove Vlade.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG