Dostupni linkovi

BERLIN


Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije Christian Schwartz-Schilling danas se sastao sa njema?kim kancelarkom Angelom Merkel, koja je 1. sije?nja preuzela predsjedavanje nad Evropskom unijom.
Iz Ureda visokoga predstavnika je priop?eno da se razgovaralo o tranziciji OHR-a u Ured specijalnog predstavnika EU (EUSR) i o sposobnosti BiH da funkcionira bez svakodnevne podrške OHR-a. Scwartz-Schillingov posjet Njemačkoj dio je njegove višednevne svjetske turneje na kojoj će osim Berlina posjetiti i Pariz, Brussels, Rim, London, Moskvu te Sjedinjene Države. Otkako je prije godinu dana preuzeo dužnost visokog predstavnika ovo je Scwartz-Schillingova najobuhvatnija turneja po svjetskim metropolama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG