Dostupni linkovi

DEN HAAG


Suđenje bivšem generalu Vojske Republike Srpske Dragomiru Miloševiću, optuženom za granatiranje Sarajeva, počelo je danas pred Haškim tribunalom.
Milošević se dobrovoljno predao Haškom tribunalu u prosinicu
2004. godine, a u prvom pojavljivanju pred sucom odbacio je krivicu.
Prethodniku Dragomira Miloševića na mjestu zapovjednika Sarajevsko-romanijskog korpusa, generalu Stanislavu Galiću, Haški tribunal je krajem prošle godine izrekao pravomoćnu kaznu doživotnog zatvora zbog zločina nad civilima u Sarajevu.

ZAGREB
Bivši hrvatski policajac Antun Gudelj pristao je pred sudom u Australiji na izručenje Hrvatskoj gdje bi mu se trebalo ponovno suditi za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira, objavile su australske novine Sydney Morning Herald.
Gudelj je u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora zbog ubojstva Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Gorana Zobundžije i Milana Kneževića te pokušaja ubojstva predsjednika Mjesne zajednice Tenja Mirka Tubića 1. srpnja 1991. Njemačka policija uhitila je Gudelja 1996. te ga izručila Hrvatskoj, ali je kasnije na njega primijenjen Zakon o općem oprostu pa je preselio u Australiju, čiji je državljanin.

ZAGREB
Zagrebačka policija traga za dvojicom muškaraca i jednom ženom koji su na prijevaru iz Sarajeva u Zagreb doveli i zatočili 21-godišnju djevojku s namjerom da je ilegalno prebace u Španjolsku i prodaju kao prostitutku. Djevojka iz BiH, žrtva troje trgovaca ljudima, uspjela je pobjeći iz kuće oca osumnjičene žene u Novom Zagrebu i sve prijaviti policiji.
XS
SM
MD
LG