Dostupni linkovi

SARAJEVO


Niset Ramić, zvani Minđuša, optužen za ratne zločine nad Srbima počinjene u centralnoj Bosni, izvinio se prvom svjedoku Tužilaštva BiH Zoranu Damjanoviću za ubistvo njegovih roditelja u junu 1992. godine. Damjanović, koji je 20. juna preživio strijeljanje u selu Hlapčevići kraj Visokog, za koje se tereti Ramić, odveden je iz kuće zajedno sa ocem i majkom.
Tražili su da izadjemo iz kuće i predamo oružje. Onda su nam vezali ruke konopcem", rekao je Damjanović. Prema navodima optužnice, pripadnici diverzantskog voda Teritorijalne odbrane (TO) Visoko izveli su iz sela Hlapčevići Damjanovića i njegove roditelje, Sretka Masala i Željka i Dušanku Ristić, a potom je Ramić pucao u njih. Četiri osobe su ubijene, a dvije ranjene.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG