Dostupni linkovi

MOSTAR


Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schwarz-Schilling izjavio je za mostarski "Dnevni list" da će prošlogodišnje izglasavanje nezavisnosti Crne Gore i predstojeća konačna odluka o statusu Kosova imati posljedice i u BiH, ne objašnjavajući na što se to konkretno odnosi.
To je prvi put da Scwarz-Schilling ili netko od istaknutih međunarodnih dužnosnika javno priznaje da će dogadjanja u susjedstvu utjecati i na stanje u BiH. Predstavnici međunarodne zajednice do sada su uporno tvrdili da je problem Kosova unutarnja stvar Srbije te da se crnogorsko osamostaljivanje i kosovska situacija neće odraziti na BiH.
Schwarz-Schilling je izjavu dao uoči njegova odlaska u Berlin, Pariz, Bruxelles, Rim, London i Moskvu te na kraju Washington a cilj te turneje su konzultacije o stanju u BiH.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG