Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako će Moskva "učiniti sve da udovolji interesima zapadnih potrošača". On je na sjednici vlade poručio
"Neophodno je nastaviti pregovore s bjeloruskim partnerima kako bi se razriješila kriza povezana s isporukom nafte Bjelorusiji i tranzitom preko do zapadnih potrošača".
"Neophodno je takodje da garantiramo odštetu ruskim naftnim kompanijama koje će se suočiti s gubicima i da razmislimo o ukupnim mjerama koje će umanjiti njihove gubitke", naglasio je Vladmir Putin.
Bjelorusija, bijesna što joj je Rusija nametnula takse na uvoz ruske nafte i udvostručila cijenu plina koji joj isporučuje, odgovorila je uvođenjem taksi na rusku naftu koja prolazi preko njenog teritorija. Moskva odbija da plaća te takse i prijeti Bjelorusiji represivnim trgovinskim mjerama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG