Dostupni linkovi

SKOPLJE / PODGORICA / BEOGRAD


Makedonska policija je objavila da je na graničnom prelazu Blace zaplenila više od 400 kilograma kokaina vrednog na tržištu oko 40.000.000 €.
Saopšteno je da je droga koja je zaplenjena u nedelju bila sakrivena u kantama boje u jednom kamionu koji je došao sa Kosova, da potiče iz Venecuele, da je utovareno u kamion u crnogorskoj luci Bar i da je odredište verovatno bila Grčka.
Jedan državljanin Makedonije je uhapšen.
Portparol makedonske policije Ivo Kotevski je saopštio da su u krijumčarenje narkotika uključeni i državljani Srbije i Grčke.
"Čitav transport je obavljen tako što su u Venecueli, Grčkoj i Srbiji otvorena fiktivna preduzeća preko kojih je uvožena i izvožena određena roba, a iza toga se zapravo krio transport kokaina".
Policija Crne Gore je saopštila da "nije imala operativnih saznanja o krijumčarenju kokaina" pa samim tim ni zakonski osnov za kontrolu sadržaja kontejnera.
Carina Srbije je saopštila da je na putnom graničnom prelazu sa Hrvatskom Batrovci / Bajakovo zaplenila 7,7 kilograma heroina koji je prenosila jedna Albanka državljanka Makedonije i Švajcarske.
XS
SM
MD
LG