Dostupni linkovi

PARIZ


Francuski predsjednik Jacques Chirac ponovio je zahtjev za održavanje medjunarodne mirovne konferencije o Bliskom istoku. U svom, najvjerojatnije posljednjem vanjsko-političkom govoru prije predsjedničkih izbora u aprilu, Chirac je kritizirao rat u Iraku naglasivši kako "situacija eskalira i prijeti da se pretvori u mnogo širi sukob", francuski je predsjednik pred stranim diplomatama u Parizu kazao kako je invazija na Irak "pružila terorizmu novi ekspanzionistički prostor".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG