Dostupni linkovi

BEOGRAD


"Iznenadjujuće i potpuno neobjašnjive su najave da će prijedlog specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija podrazumijevati nadziranu nezavisnost za Kosovo", izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica, komentirajući napis iz bečkog Kurira. On je kazao da Kosovo, srce i duša naša, ostaje i ostaće u Srbiji".
"Kosovo mora ostati dio Srbije, jer se ona po njemu poznaje", istakao je Koštunica i naglasio da će "Kosovo ostati dio Srbije da bi ona na taj način pokazala svoju pravdu i pravo".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG