Dostupni linkovi

Godina počela povoljno


Visoki predstavnik ocjenjuje da BiH još uvijek nema novih organa vlasti, kaže za naš program portparol OHR-a Ljiljana Radetić:

“Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Evropske unije, gospodin Švarc-Šiling, smatra da novi organi vlasti još uvijek nisu formirani i da je potrebno još dosta toga učiniti kako bi se osiguralo postojanje efikasnih organa vlasti u BiH. Da bi Parlament mogao usvajati zakone, potrebno je da bude formiran i Dom naroda, što još uvijek nije učinjeno, a formiranje ove institucije zavisi od formiranja organa vlasti na kantonalnom nivou i nivou Federacije BiH.”

U svom novogodišnjem obraćanju bh. javnosti visoki predstavnik je ocijenio da politički lideri moraju i dalje demonstrirati pragmatizam i sposobnost za kompromis, a kako bi se ostvarili predviđeni ciljevi. Liljana Radetić:

“Vrhunski prioritet zapravo definiše evropska integracija BiH, a naglasak je svakako na ispunjavanju raznih uslova za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom.”

Visoki predstavnik, prenosi portparol OHR-a, u isto vrijeme ukazuje na potrebu da se svi koalicioni partneri usredsrede na reforme, što će prije svega doprinijeti unapređenju životnih uslova svih građana BiH.
  • 16x9 Image

    Milad Obradović

    Prvih petnaest godina novinar Radio Sarajeva/Radio BiH, a posljednjih petnaest u sarajevskom dopisništvu RSE. Diplomu stekao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek žurnalistika.

XS
SM
MD
LG