Dostupni linkovi

BEČ / BEOGRAD


Austrijska štampa je objavila u četvrtak da će Marti Ahtisari (Martti Ahtisaari), posrednik Ujedinjenih nacija u pregovorima o statusu Kosova predložiti da Kosovo dobije status "nadzirane nezavisnosti".
Bečki list "Prese" (Die Presse) je objavio da će posrednik Ahtisari početkom idućeg meseca putovati u Beograd i Prištinu "kako bi predao opširan dokument o budućnosti Kosova".
Vlasti Srbije su objavile da će "smatrati ništavnim" svaki predlog statusa Kosova "koji ne bude u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija".
Savetnik premijera Slobodan Samardžić je rekao da dokument koji bude predao međunarodni posrednik vlasti Srbije smatraju tek polaznom osnovom za dalje pregovore.
Koordinator pregovaračkog tima Srbije, savetnik predsednika Srbije, Leon Kojen izjavio je prethodno "Večernjim novostima" da predlog Martija Ahtisarija neće biti "obavezujuća skica rešenja statusa Kosova".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG