Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsjedništvo BiH na posebnoj sjednici imenovalo je kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikolu Špirića za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.
"Učinit ću sve da svaki dan građanima Bosne i Hercegovine bude bolje. Veliki su izazovi pred ovom zemljom i ovo je vrijeme kada ću ja, barem, manje pričati, a više raditi zajedno sa svojim timom kako bismo udovoljili svim obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom u četverogodišnjem periodu", rekao je Špirić u prvom obraćanju pred novinarima nakon imenovanja. On je izrazio nadu da bi nova vlada mogla početi raditi krajem ovog, ili početkom idućeg mjeseca.
Sinoć su predstavnici sedam političkih stranaka – Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, Narodne stranke "Radom za boljitak" i PDP-a postigli dogovor o rasporedu mjesta u Vijeću ministara .
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG