Dostupni linkovi

ZAGREB


Predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić sastao se sa delegacijom Srpskog narodnog vijeća i Koordinacijom izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske.
Milorad Pupovac, čelnik Srpskog narodnog vijeća – krovne organizacije Srba u Hrvatskoj, izjavio je nakon sastanka da je sa predsjednikom razgovarao o listama osumnjičenih za ratne zločine, problemu nestalih građana, problematici bivših nosilaca stanarskih prava i problemu obnove.
Predsednik Saveza izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske u Srbiji Milojko Budimir je ocenio je da do sada nije došlo do većih pomaka u povratku izbeglih i protjeranih Srba u Hrvatsku, "jer nije bilo direktnog kontakta njihovih autentičnih predstavnika sa hrvatskim vlastima". Dodao je da im je predsjednik Mesić obećao da će problemi o kojima su danas razgovarali biti na dnevnom redu hrvatskih izvršnih tela.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG