Dostupni linkovi

MADRID


Španjolski ministar unutrašnjih poslova izjavio je u utorak, tri dana nakon atentata u Madridu, da je mirovni proces koji je prije devet mjeseci pokrenut s organizacijom ETA "prekinut, završen, okončan".
Prema riječima Alfreda Perez Rubalcabe, ukoliko desnica "želi da kažemo da je proces prekinut, naravno da je prekinut". Na Press konferenciji ministar je naveo da je "ETA ta koja je prekinula, završila, okončala mirovni proces".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG