Dostupni linkovi

ZAGREB


Istražni sudac županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec je donio odluku o prekidu istrage protiv Branimira Glavaša u slučaju "garaža" u kojem se Glavaša sumnjiči da je 1991. godine naredio zlostavljanje i ubistvo dvojice osječkih Srba. Sudac Posavec ponovno je ustvrdio da Branimir Glavaš nije sposoban učestvovati u krivičnom postupku, saopšteno je danas iz tog suda.
„Sudija je odlučio na osnovu mišljenja ljekarskog konzilijuma da je osumnjičeni psihički i fizički nesposoban za praćenje postupka", kazao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.
Zagrebački liječnici su iznijeli prošle sedmice procjenili da bi Glavašev oporavak, ukoliko pristane uzimati hranu i lijekove, mogao potrajati od 4 do 6 sedmcia.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG