Dostupni linkovi

BAGDAD


U prvoj javnoj reakciji na pogubljenje Sadama Huseina, irački predsjednik Jalal Talabani je kauao kako se "držao po strani".
"Nisam utjecao na odluku Visokog kaznenog suda", kazao je Talabani precizirajući da u statutu tog suda piše da na njegove konačne odluke ne mogu biti uložene žalbe. U članu 27 stoji da nijedan zvaničnik, "pa ni predsjednik republike", ne može pomilovati osudjenike niti ublažiti kaznu Visokog suda".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG