Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Srbije Boris Tadić izrazio je danas očekivanje da će Srbija do kraja 2007. godine završiti sve reforme i ispuniti sve obaveze, uključujući i suradnju s Haškim tribunalom, te dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.
Na novogodišnjoj konferenciji za novinare, on je rekao da Srbiju u 2007. godini čekaju teški izazovi, a kao dva najveća naveo je nastavak pregovora o statusu Kosova i okončanje suradnje s Haškim tribunalom, čime će se otvoriti vrata za evropske integracije.

CETINJE
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je u novogodišnjoj poruci da će 2006. biti zapamćena zbog pune obnove državnosti Crne Gore nakon gotovo cijelog vijeka i poručio da naredna godina mora biti posvećena povećanju kvaliteta života građana i poboljšanju uvjeta privređivanja.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG