Dostupni linkovi

OSIJEK


Županijsko državno odvjetništvo Osijek podnijelo je žalbu izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Osijeku protiv odluke istražnog sudije Marija Kovača o prekidu istrage protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju "selotejp" s prijedlogom da se ta odluka kao neosnovana ukine.
Istražni sudija Mario Kovač donio je 20. decembra rješenje o privremenom prekidu istrage protiv Branimira Glavaša osumnjičenog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine zbog Glavaševog teškog zdravstvenog stanja.
"Branimir Glavaš nije sposoban pratiti kazneni postupak", izvijestio je danas zagrebački liječnički konzilij istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca koji će ponovno odlučivati hoće li protiv Glavaša nastaviti istragu.
"Za razliku od ranije ovoga puta je i internist ustvrdio da je Glavaš nesposoban za nastavak postupka", kazao je jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić. Dodao je da bi po ocjeni zagrebačkih liječnika oporavak Glavaša mogao trajati najmanje četiri sedmice ako bi odmah počeo uzimati hranu i lijekove.
XS
SM
MD
LG