Dostupni linkovi

BEOGRAD


U nastavku sudjenja optuženima za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića, nekadašnji zapovjednik kasarne Topčider u Beogradu, Vladimir Davidović, svjedok u ovom procesu, potvrdio je iskaz koji je dao u istražnom postupku, u kome se izmedju ostalog navodi da je sa haškim optuženikom 2002 godine igrao šah na jednoj proslavi u selu Stragari kod Kragujevca.

BEOGRAD
Odvjetnici obrane na sudjenju za ubojstvo premijera Srbije Zorana Djindjića zatražili su izmedju ostalog novo vještačenje balističara, oružara i kemičara koje bi se odnosilo na način i mjesto odakle je ubijen premijer, te su zatražili saslušanje nekih novih svjedoka. No, zamjenik specijalnog tužitelja Jovan Prijić ocijenio je da su
prijedlozi za novo vještačenje i rekonstrukciju ubojstva neosnovani , no suglasio se da kao svjedok bude saslušan Nebojša Čović.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG