Dostupni linkovi

BEOGRAD


Odvjetnici obrane na sudjenju za ubojstvo premijera Srbije Zorana Djindjića zatražili su izmedju ostalog novo vještačenje balističara, oružara i kemičara koje bi se odnosilo na način i mjesto odakle je ubijen premijer, te saslušanje nekih svjedoka.
No, zamjenik specijalnog tužitelja Jovan Prijić ocijenio je da su prijedlozi za novo vještačenje i rekonstrukciju neutemeljeni, no suglasio se da kao svjedok bude saslušan Nebojša Čović.

PODGORICA
Presuda Damiru Mandiću optuženom za suučešništvo u ubojstvu glavnog i odgovornog urednika lista Dan Duška Jovanovića trebala bi biti izrečena sutra u podgoričkom Višem sudu.
Mandić je u završnoj riječi ponovio da nije kriv i da nije ubio Jovanovića.
Zamjenica državnog tužitelja Ljiljana Klikovac u završnoj riječi kazala je kako je dokazni postupak pokazao da je Mandić kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG