Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruski Gasprom je saopsstio da Belorusija rizikuje uskraccivanje gasa u januaru ukoliko ne prihvati dogovor o poveccanju cena. Gasprom isticce da vlasti u Minsku insistiraju na postojeccoj ceni dok ruski proizvodjacc trazzi cetvorostruko poveccanje, taccnije 200 dolara za hiljadu kubnih metara. Nakon slicnih nesporazuma sa Ukrajinom i Gruzijom, Rusija isticce da ne mozze i ne zzeli visse da subvencionisse zemlje bivsseg Sovjetskog Saveza isporuccujucci im gas po netrzzissnim cenama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG