Dostupni linkovi

TEHERAN


Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u ponedjeljak da rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom se Iranu nameću sankcije "neće imati uticaja" na razvoj nuklearnog programa te zemlje.
"Rezolucija je politička i više smišljena kako bi se sačuvao obraz Sjedinjenih Država i Britanije", izjavio je Ahmadinedzad.
Glavni iranski pregovarac Ali Laridzani je rekao da je planirano instaliranje 3 hiljade centrifuga u postrojenju u Natanzu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG