Dostupni linkovi

JERUSALIM


Izraelski premijer Ehud Olmert odobrio je danas uklanjanje visse desetina kontrolnih punktova izraelskih snaga na podruccju Zapadne obale.
Zamenik izraelskog ministra odbrane Efraim Sneh rekao je da su se bezbednosni zvaniccnici u naccelu saglasili sa predlogom da se ukloni 27 kontrolnih punktova.
Na putevima na Zapadnoj obali se nalazi visse stotina izraelskih barikada, koje otezzavaju kretanje Palestinaca. Izrael je postavljanje kontrolnih punktova obrazlozzio bezbednosnim razlozima.
Savetnik palestinskog predsednika Saeb Erekat rekao je da palestinske vlasti taj korak smatraju vrlo vazznim u uklanjanju unutrassnje blokade Zapadne obale, iako che joss mnogo barikada na putevima ostati.
Izraelski ministar odbrane Amir Perec je podržao predlog za oslobadjanje više palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora čak i u slučaju da izraelski vojnik Gilad Shalit, koga u zarobljeništvu drže militanti, ne bude prethodno oslobodjen.
U subotu, na prvom sastanku palestinskih i izraelskih lidera posle 18 meseci, Olmert je ponudio palestinskom predsedniku Mahmudu Abasu uklanjanje kontrolnih punktova i visse desetina miliona dolara iz zamrznutih fondova.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG