Dostupni linkovi

SARAJEVO


Zastupnica Evropskog parlamenta Doris Pak (Pack) ocenila je da se Ustav Bosne i Hercegovine mora menjati, navodeći da proces mora biti javan.
Ona je ocenila da bi ostanak takozvanog entitetskog glasanja u parlamentu, mogao postati "mehanizam za opstruiranje bilo kakvog rada parlamenta".
Pak smatra da ni reforma policije nije sprovedena u skladu sa sporazumom koji su svi prihvatili, jer "premijer Republike Srpske Milorad Dodik nije spreman da poštuje ono što je obećao i potpisao".
Ona je istakla i da je neprihvatljivo da se preti referendumom o otcepljenju RS ukoliko Kosovo dobije nezavisnost.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG