Dostupni linkovi

BEOGRAD


"Ideja o nezavisnom Kosovu i rasparčavanju Srbije predstavlja najopasniju i najdestruktivniju ideju u Evropi", ocenio je premijer Srbije Vojislav Koštunica, dodavši da "razbijanje jedne demokratske države i otimanje teritorije pod pretnjom nasiljem, predstavlja najopasniji mogući presedan koji bi imao dugoročne nesagledive posledice po stabilnost medjunarodnog poretka".
On dodaje da "Vlada Srbije sve vreme upozorava da albanski separatisti svoj projekat u potpunosti zasnivaju na nasilju i teroru. To je njihov jedini argument, kojim prete i celokupnoj medjunarodnoj zajednici", naveo je Koštunica u izjavi za agenciju Beta.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG