Dostupni linkovi

KABUL


Americcke snage ubile su u vazdussnom napadu mulu Aktar Mohameda Osmanija, jednog od kljuccnih talibanskih komandanata, blizkog Osami bin Ladenu i talibanskom vodji Mula Omaru. Komanda trupa SAD je saopsstila danas da je Osmani poginuo u utorak u vazdussnom napadu blizu granice sa Pakistanom Osmani, koji se smatra jednim od tri najblizza saradnika Mule Omara, najvisse je rangirani talibanski lider za kojeg vojska SAD tvrdi da je ubijen ili uhvachen joss od kada je poccela intervencija u Avganistanu 2001. godine.
Portparol americckih snaga u Avganistanu Tomas Kolins (Thomas Collins)
"To je veliki gubitak za Talibane. To cce se bez sumnje odmah odraziti na umanjenje njihove sposobnosti da nastave teroristiccke napade. Medjutim, Talibani su veoma prilagodljivi. Oni cce izabrati Osmanijevog naslednika, koga ccemo, takodje, svakako goniti", kazao je Kolins.
Talibanski potparol, Kuari Jusef Ahmadi, negirao je medjutim tvrdnju da je Osmani ubijen i dodao da su u vazdussnom napadu poginuli Mula Abdul Zahir, komandant grupe i tri talibanska borca.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG