Dostupni linkovi

Najprestižnija nagrada novinaru RSE Milošu Teodoroviću


Slobodan AREŽINA

Na svečanosti u prostorijama Radija B92, u kojem je radio rano preminuli novinar Zoran Mamula, tim povodom organizovana je svečanost kojoj je prisustvovao veliki broj novinara, urednika medija i javnih ličnosti. U ime žirija novinar Dušan Radulović je naglasio da je ove godine konkurencija bila žestoka i da je na konkurs stigao rekordan broj radio reportaža.

Obrazlažući odluku da se nagrada dodeli Milošu Teodoroviću, Radulović je istakao studioznost i angažovanost autora u ostvarivanju namere da do kraja dokumentarno obradi temu trgovine decom i tako javnosti predoči sve aspekte problema od kojeg mnogi okreću glavu.Zahvaljujući na nagradi Miloš Teodorović je istakao pomoć kolega u realizaciji ovog projekta, pre svih producenta u dopisništvu RSE u Beogradu Darka Borovića. Teodorovic je naglasio i da je društvo koje ne primećuje patnje najnezaštićenijih duboko bolesno a da država koja ne štiti decu ne opravadava svoju svrhu.

Inače ovo je drugi put da novinari RSE dobijaju priznanja na najprestižnijem konkursu za radio reportažu u Srbiji. Pre dve godine nagrađeni su dopisnici iz Pirota i Majdanpeka Emilja Lilić i Dejan Radulović.

Reportažu možete pročitati OVDE
XS
SM
MD
LG